Naša poseta Paliću i Zobnatici :)

Naša deca su u oktobru ponovo malo putovala. Ovog puta obišli su Palić i Zobnaticu. Imali su zaista bogat i sadržajan program.
Drugari iz „Ružinog Gaja“ obožavaju izlete i putovanja, znaju kako treba da se ponašaju i pridržavaju se pravila koja su sami osmislili sa svojim vaspitačicama.


Dan su započeli obilaskom ZOO vrta na Paliću. Tamo živi preko 150 vrsta životinja. Deca su imala priliku da vide različite vrste ptica, majmuna, krupne sisare, domaće životinje ali i neke egzotične životinje poput raznih vrsta gmizavaca i paukova. Pored ZOO vrta postoji i botanička bašta gde se mogu videti mnogobrojne autohtone vrste biljaka, kao i neke, za ove prostore, atipične vrste.
Nakon što su se pozdravila sa životinjama iz ZOO vrta uz obećanje da će ih ponovo posetiti krenuli su put turističkog kompleksa Zobnatica. Poznat je kao centar konjarstva i konjičkog sporta a poseduje i ergelu sa rasnim konjima.


Ljubazni domaćini poslužili su goste ukusnim ručkom i slasnim palačinkama a potom ih proveli kroz muzej konjarstva koji ima oblik potkovice i galeriju umetničkih slika.


Za kraj su deca iskusila vožnju fijakerom i uživala u prelepom krajoliku.