Obeležavanje „Dečje nedelje“

„Dečja nedelja“ se tradicionalno obeležava u prvoj nedelji oktobra. Cilj obeležavanja jeste da se skrene pažnja javnosti na decu i mlade, njihove potrebe i prava. PU „Ružin Gaj“ je dane od 2. do 6. oktobra posvetila promociji dečjeg stvaralaštva i aktivnosti, te su se tokom nedelje organizovale brojne tematske radionice.

Ponedeljak, 2.10. – Razgovarali smo o jednakosti i pravima zagarantovanim za svako dete, ma gde se nalazilo na kugli zemaljskoj. Priču na tu temu smo zaokružili recitacijom „IMAM PRAVA!“. Upriličena je predstava za decu „Ko se boji vuka još“, u sjajnoj izvedbi trupe „Pozorište iz kofera“.

Utorak, 3.10. – Ugostili smo drugare iz vrtića „Pužić“ (PU „Radosno detinjstvo“). Bilo je to vrlo zabavno iskustvo. Deca su se međusobno upoznala, družila se i igrala u dvorištu vrtića. Mi odrasli iskoristili smo posetu da porazgovaramo sa vaspitačicama i razmenimo dragocena iskustva. Dogovorili smo nove susrete a dobili smo i poziv da budemo gosti u njihovom vrtiću.

Sreda, 4.10. – Obeležili smo 1. rođendan PU „Ružin Gaj“. Tog dana se osetila posebna slavljenička atmosfera. Svi smo bili lepo raspoloženi. Deca su sa svojim vaspitačicama pravila rođendansku tortu, kojom smo se na kraju svi zasdladili.

Četvrtak 5.10. – Organizovane su takmičarske sportske igre u dvorištu vrtića: penjanje po spravama, ubacivanje lopte u koš, mali fudbal, „Ko će brže, ko će pre“, kroz obruč do obruča….

Petak, 6.10. – Poslednjeg dana Dečje nedelje smo crtali po dvorištu vrtića na temu: „Pod nebom šaram, prijateljske slike stvaram“ – sunce, oblaci, srca, cveće… da sva deca budu vesela i voljena.

 

Želimo im svima puno ljubavi i sreće! 🙂