“Moje je pravo da živim srećno i zdravo“

I ove godine prvu nedelju oktobra meseca, tačnije od 1.10. – 5.10. posvetili smo deci i njihovim pravima i na taj način obeležili „Dečju nedelju“, pod geslom: “Moje je pravo da živim srećno i zdravo“.

Realizovane su brojne tematske radionice i aktivnosti. Svoja vrata otvorila nam je Baletska škola u Novom Sadu, a nedelju smo zaokružili proslavom 2. rođendana naše predškolske ustanove.

Sa decom smo razgovarali na temu dečjih prava i tom prilikom su nam deca govorila o svojim potrebama i pravima koja uživaju u okviru svoje porodice i najbliže okoline.

 

 

 

 

 

 

 

Sledećeg dana su deca uz pomoć svojih vaspitačica izrađivali „Prozorčiće sreće“ u koje su upisivali šta je to što ih čini srećnim. Temu su propratili crtanjem kredama po zidiću u dvorištu ustanove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove godine smo angažovali roditelje da napišu sastav o svom detetu pod nazivom „Ja – glavni junak priče“. Roditelji su imali zadatak da opišu svoje dete, neki važan momenat u njihovom odrastanju ali da ga ne imenuju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deca su uz pomoć vaspitačica čitala sastave i pokušavala da odgonetnu o kome se zapravo radi. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima na angažovanju u stvaranju veoma lepih i interesantnih priča 😉

 

 

 

 

 

 

 

Imali smo priliku da budemo gosti Baletske škole u Novom Sadu i da se upoznamo sa životom i radom u ovoj ustanovi. Profesori i polaznici ove škole su bili zaista sjajni domaćini i za nas su pripremili nekoliko plesnih tačaka. Tako smo videli koreografije klasičnog baleta, modernog baleta i narodnih igara. Na kraju smo se i sami oprobali u izvođenju jedne koreografije a devojčice su bile oduševljene jer su mogle da isprobaju tzv. Pačku – kostim za balerine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i pedagogu škole, našoj dragoj Snežani Pantović koja nas je ljubazno pozvala i omogućila nam da osetimo pravi duh i izuzetno lepu i pozitivnu atmosferu koja vlada u ovoj renomiranoj ustanovi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.oktobra proslavili smo DRUGI rođendan PU „Ružin Gaj“. A kakvo bi to rođendansko slavlje bilo bez ukusne torte 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizovali smo i sportski dan i nazvali ga „Naš poligon zdravlja“. Deca su imala priliku da se oprobaju u nekoliko takmičarskih igara a njihov trud i sportski duh nagrađen je i prigodnim medaljama.

Mi i dalje nastavljamo sa „našom pričom“, gde će svako dete da se oseća prihvaćeno i voljeno i gde će mu njegova prava da odrasta srećno i zdravo biti zagarantovana.